Progresijos

Aritmetinės progresijos n-asis narys
a_n = a1 + d (n - 1)
Rasti Yra žinoma, kad:

Aritmetinės progresijos nariai ir aritmetinis vidurkis
a_n = (a_M1 + a_P1) / 2
Rasti Yra žinoma, kad:

Aritmetinės progresijos narių suma
S_n = (2 * a_1 + d (n-1)) * n / 2
Rasti Yra žinoma, kad:

Aritmetinės progresijos narių suma
S_n = ( a_1 + a_n) * n / 2
Rasti Yra žinoma, kad:

Geometrinės progresijos n-asis narys
b_n = b1*q^(n-1)
Rasti Yra žinoma, kad:

Geometrinės progresijos nariai ir geometrinis vidurkis
b_n = saknis(b_M1 * b_P1)
Rasti Yra žinoma, kad:

Geometrinės progresijos narių suma
S_n = b1 * (q^n - 1) / (q - 1)
Rasti Yra žinoma, kad:

Geometrinės progresijos narių suma
S_n = (b_n *q - b1) / (q - 1)
Rasti Yra žinoma, kad:

Nykstančios geometrinės progresijos narių suma
S_n = b1 / (1 - q)
Rasti Yra žinoma, kad: